IN BALANS MET CHRIS - LIFE JOURNEY MASSAGE

Ayurvedische massages

Ayurveda is zowel een leefwijze als een gezondheidssysteem dat in India en op Sri Lanka al meer dan 5000 jaar wordt beoefend.

Het woord Ayurveda is afkomstig uit het Sanskriet en is opgebouwd uit 2 delen: Ayur dat leven betekent en Veda betekent kennis van of weten. Ayurveda gaat over de Kennis van het Leven en het is de enige natuurgeneeskunde die officieel erkend is door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) vanwege haar aanvullende waarde op de reguliere gezondheidszorg.

Volgens Ayurveda zijn juiste voeding en leefstijl de beste geneesmiddelen die er zijn, omdat onze weefsels worden opgebouwd  van de voeding die wij eten. Voeding en onze leefstijl beïnvloeden ook ons denken en ons doen. 

Tijdens een kennismakingsgesprek (consult) zal er dan ook gevraagd worden naar hoe je jouw gezondheid nu ervaart en hoe je  voeding- en leefpatroon is. Uit dit gesprek zal een advies voortvloeien. Je kunt dan denken aan veranderingen in eetgewoonten,  of in het dagelijkse doen en laten, het inzetten van bepaalde kruiden, maar ook aan reinigende of voedende behandelingen als modderpakkingen en diverse soorten massages of een combinatie hiervan in de vorm van een ‘kuur’.

De Ayurvedische massage ook wel Abhyanga Mardanam genaamd, wordt met heerlijke warme kruidenolie gegeven.  Er wordt gekeken welke olie op het moment van de behandeling goed voor je is. Dit ligt aan je constitutie (Prakriti), de eventuele klachten (Vikriti) maar bijvoorbeeld ook aan het seizoen.  Een Ayurvedische behandeling werkt reinigend, geeft  ontspanning, stimuleert het lymfesysteem, is voedend en balancerend. Een massage kan preventief als ontspanningsmassage  gegeven worden, maar is ook gezondheid bevorderend. 

Wanneer Ayurveda? Als lichaam en geest niet in balans zijn kan dit resulteren in bepaalde problemen en/of klachten. Ayurveda kan helpen  om lichaam en geest weer terug in balans te brengen en daarmee het natuurlijk evenwicht te herstellen. Diverse  aandoeningen kunnen met behulp van Ayurveda effectief worden behandeld, zoals klachten aan de spijsvertering, brandend maagzuur, huidklachten, hoofdpijn, stress, vermoeidheid en ander klachten zonder een directe medische verklaring. 

Kijk rustig rond op de site en als je vragen hebt, neem gerust contact met mij op. 

Wij helpen je graag!


Abhyanga Mardanam - Massage met olie of ghee

Deze massage kan zowel curatief als preventief ingezet worden. Speciale met kruiden verrijkte Ayurvedische oliën worden langzaam verwarmd en ingemasseerd. Er wordt gekeken welke olie op het moment van de massage goed voor je is. Dit ligt aan jouw constitutie,  je eventuele klachten, maar bijvoorbeeld ook aan het seizoen.

Een Ayurvedische massage geeft een diepe ontspanning, harmoniseert, ontgift,  versterkt en revitaliseert. Bij deze behandeling wordt het gehele lichaam gemasseerd. Deze massage is ook mogelijk met Ghee.

Wij bieden deze massage aan voor:

 • 60 minuten - € 50,00 
 • 90 minuten - € 70,00
 • Optie: 4 handen massage 60 minuten € 50,00 en 90 minuten € 70,00

Boek hier online


Ayurvedische gezicht- en hoofdmassage

Ontspannend, verstevigend, vochtafdrijvend en vitaliserend, dat is het effect van deze gezichts- en hoofdmassage. Zelf ontspan je terwijl je huid goed wordt doorbloed. De massage verlicht tevens o.a. verkoudheidsklachten, stress en hoofdpijn.  Hoofd- en gezichtsmassage helpt niet alleen de spieren in het hoofd ontspannen, maar zorgt ook voor algehele ontspanning van je lichaam. Bij hoofdpijn en stress is deze massage een weldadige manier om tot rust te komen.

Het gezicht wordt gemasseerd met een verzorgende olie, welke een ontspannend, verjongend en verstevigend effect op de huid heeft.  Het hoofd wordt behandeld en gemasseerd met Ayurvedische hoofdolie wat de hoofdhuid en haren verzorgt, haaruitval tegen gaat en vergrijzing voorkomt. 

De massage duurt ca. 60 minuten en wordt liggend op de tafel uitgevoerd. Desgewenst kan de behandeling ook zittend gegeven worden.

Deze hoofd-en gezichtsmassage is ook goed te combineren met een andere massage bijvoorbeeld een klassieke massage of voetmassage met vooraf een voetenbad. 

Wij bieden deze massage aan voor: 

 • 60 minuten - € 50,00
 • 90 minuten - € 70,00,  inclusief kleimasker

Boek hier online


Navarakizhi - Behandeling met rijststempels

Bij een Navarakizhi behandeling wordt het lichaam, of het deel dat de behandeling nodig heeft, eerst ingemasseerd met kruidenolie en dan volgt de massage met de rijstbundels. De rijst in deze bundels is gekookt met kruiden die een specifieke werking hebben op de te behandelen klachten.  Voor gebruik worden de bundels opgewarmd in hete melk. Deze behandeling heeft zowel een reinigende als een voedende werking. Bij bepaalde condities is het beter om te masseren met bundels met gedroogde kruiden (Pindaswedana). Deze worden dan in olie opgewarmd. Een Navarakizhi behandeling is zeer geschikt voor mensen met (pijn) klachten aan gewrichten en spieren.

Wij bieden deze massage aan voor:

 • 60 minuten - € 50,00 
 • 90 minuten - € 70,00
 • Optie: 4 handen massage 60 minuten € 50,00 en 90 minuten € 70,00

Boek hier online


Pindaswedana - massage met kruidenstempels

De Kruidenstempelmassage is een massage met builtjes gevuld met diverse kruiden en doordrenkt met een kruidenolie. Samen met de speciale, warme olie geven de warme kruiden hun geneeskrachtige stoffen af die diep inwerken op het lichaam; ze hebben een reinigende, ontgiftende en onthaastende werking. Afvalstoffen worden losgemaakt en afgevoerd. Je energie gaat weer stromen. Het lichaam wordt gemasseerd met warme biologische sesamolie wat het lichaam én de spieren opwarmt. Daarna wordt het lichaam gemasseerd met de warme kruidenstempels die intens op het lichaam inwerken.  Met deze massage wordt naast de ontspanning in de spieren ook de huid grondig gereinigd wat een weldadig en tintelend gevoel geeft. Tevens geven de kruiden een heerlijke geur af waar je nog lang van kunt nagenieten.  

Wij bieden deze massage aan voor:

 • 60 minuten - € 50,00 
 • 90 minuten - € 70,00
 • Optie: 4 handen massage 60 minuten € 50,00 en 90 minuten € 70,00

Boek hier online


Ubtan Abhyanga - Modderbehandeling

Deze behandeling werkt uiterst reinigend. Er wordt gewerkt met minerale modder die speciaal uit India geïmporteerd is. De modder wordt over het hele lichaam aangebracht waarna je in een isolatiedeken gewikkeld wordt. Hierdoor vindt er een broeiproces plaats. 

Tijdens de inwerkingsperiode, van ongeveer een half uur, ontvang je een heerlijke hoofd- en gezichtsmassage waarbij de marma-punten behandeld worden. De modder wordt hierna zorgvuldig weer verwijderd.

Deze modderbehandeling reinigt de huid, ontgift, verzorgt dieper liggende weefsels en zorgt voor diepe ontspanning.

Wij bieden deze massage aan voor:

 • 60 minuten - € 50,00 
 • 90 minuten - € 70,00 met hoofd- en gezichtsmassage
 • Optie: 4 handen massage 60 minuten € 50,00 en 90 minuten € 70,00

Boek hier online


Zoutstempelmassage

Zoutstempelmassage is een lichaamsmassage met warme katoenen stempels (zakjes) gevuld met Dode Zeezout. De zoutstempels worden ondergedompeld in een verwarmde kom met shea butter (karitéboter) of verwarmde kruidenolie. Zout van de Dode Zee is rijk aan zwavel, magnesium en tal van andere mineralen. De massage bestaat vooral uit lange, rustige, cirkelvormige bewegingen.

Heb je last van stress, ondervoede en droge huid, algemene vermoeidheid, spanningsvermoeidheid, spierpijn, rugpijn, nekpijn, reuma, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding enz., dan kan een zoutstempelmassage heilzaam zijn.

Wij bieden deze massage aan voor:

 • 60 minuten - € 50,00 
 • 90 minuten - € 70,00
 • Optie: 4 handen massage 60 minuten € 50,00 en 90 minuten € 70,00

Boek hier online


Kruidenhoningmassage

Een honingmassage is een ontspanningsmassage van het lichaam met verwarmde honingmassageolie. Honing heeft een zuiverende werking.  Een honingmassage is een diep verzorgende en zachte massage met een langdurige weldadige geur sensatie.

Honing bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen, die de huid verzorgen en voeden. Vandaar dat honingdruppels ook wel gouden druppels genoemd worden. Niet zo gek dus dat honing vandaag de dag nog altijd veelvuldig gebruikt wordt, onder andere bij massages. De honingmassage reinigt, verfrist en kalmeert de huid. Bovendien heeft honing een antibacteriële werking. Is je huid droog geworden door blootstelling aan de zon of de verwarming binnenshuis, dan zijn de voedende bestanddelen perfect om je lichaam een oppepper te geven.

Hetzelfde geldt voor de gestresste, niet elastische huid, want honing geeft niet alleen het lichaam maar ook de geest nieuwe energie. Na de behandeling is de huid glad, strak en heerlijk zacht met een prachtige glans. Tevens geniet je na afloop van de massage van een heerlijke, weldadige, langdurig geurende massage.

Wij bieden deze massage aan voor:

 • 60 minuten - € 50,00 
 • 90 minuten - € 70,00
 • Optie: 4 handen massage 60 minuten € 50,00 en 90 minuten € 70,00

Boek hier online


Ayurvedische voetbehandeling

Niks is fijner dan na een lange wandeling om je voeten te verwennen met een heerlijk voetenbad. Leer zelf een kruidenmengsel maken aan de hand van gedroogde en/of seizoensgebonden kruiden en bloemen. 

Met je voeten in het water, voeg ik verschillende kruiden toe, eventueel een druppeltje etherische olie. 

Ik zal je voeten zowel met als zonder kruiden masseren om ze eens na afloop met een heerlijke honingcreme te verwennen. 

Uiteraard hoort hier een heerlijk kruidenthee bij.

Wij bieden deze behandeling aan voor 45 minuten - € 40,00

Boek hier online