IN BALANS MET CHRIS - LOVE JOURNEY TANTRA

Tantra of the heart

Van borst- tot anale massage

Lingam-massage

Een lingam-massage is onderdeel van een tantrische massage. Het is de massage van de erogene zones van de man en leidt, mits goed uitgevoerd, tot een langduriger en bevredigender orgasme dan bij ‘gewone’ seks het geval is. Het is de mannelijke variant van de yoni-massage. Wat is een lingam? De term ‘lingam’ stamt uit het Sanskriet en vertegenwoordigt alle scheppende kracht in het universum, gepersonifieerd door de god Shiva. In algemenere zin wordt het woord ook gebruikt om de mannelijke seksuele kracht aan te duiden. Van oudsher wordt lingam behandeling beoefend om de seksuele drive en potentie te verhogen, om zo de kans op succesvolle voortplanting te verhogen. Maar ook om de partner langduriger en beter te kunnen bevredigen.


Yoni-massage

Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. In Nederland nog niet zo bekend, maar wel aan een opmars bezig. Helaas bestaan er de nodige misverstanden over en dat leidt soms tot afwijzende of lacherige reacties. Een yoni-massage wordt vaak gezien als een seksmassage, maar dat is het zeker niet. Yoni is Sanskriet voor ‘heilige tempel’ en in het Hindoeïsme vertegenwoordigt zij de creatieve en vrouwelijke kracht van de natuur.

Bij een yoni-massage is de vagina het centrale punt van aandacht en de massage is volledig gericht op de vrouw die haar ondergaat. Het is dan ook veel meer dan ‘gewone’ seks; het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.


G-spot massage

Eerst even de theorie voordat je begint aan de praktijk. De G-spot bevindt zich van ongeveer 2 tot 5 centimeters diep in de vagina aan de voorwand. Het voelt als een sponsachtig gedeelte wanneer het opzwelt bij stimulatie. Het kan opzwellen door stimulatie van de clitoris en van het gebied zelf. Het is mogelijk om zelf met je vingers je G-spot te stimuleren, maar daar kom je – letterlijk – niet ver mee. Met een helpende hand van een man (of vrouw!) heb je meer succes.

Stimulatie van de G-spot kan voor vrouwen een intens gevoel geven en soms zelfs een knallende climax. Klaarkomen komt er niet altijd van, maar dat hoef je ook niet te zien als einddoel. De stimulatie van de G-spot voelt zo vurig omdat het dichtbij de inwendige clitoris zit, maar bij de meeste vrouwen net niet dichtbij genoeg om er ook klaar van te kunnen komen. Door de G-spot én de clitoris uitwendig te prikkelen kun je wel gemakkelijk tot een climax komen. Doordat je beiden stimuleert zal deze extra intens zijn!


Prostaat-massage

Voor veel mannen rust er nog een taboe op. De prostaatmassage. Een prostaatmassage of massage van de P-spot kan juist ontzettend helend en ontspannend werken. Daarnaast heeft zo’n massage nog veel meer verschillende voordelen. Zo kan een prostaatmassage ervoor zorgen dat je als man meerdere keren achter elkaar klaarkomt en kan het verlichting geven bij prostaatklachten, zoals chronische prostaatontsteking. Hoe je een prostaat massage ondergaat en welke speeltjes je hierbij kunt gebruiken lees je in deze blog!

De P-spot mag dan een onderwerp zijn dat pas recentelijk ter sprake is gekomen, toch waren het de oude Grieken en Romeinen die er lang geleden al aandacht aan schonken. Voor veel hetero mannen rust er een taboe op anale stimulatie en veel mannen schamen zich als ze wel anaal gestimuleerd willen worden. Vroeger was het juist een essentieel onderdeel van je algehele welzijn en gezondheid en werd het juist als een privilege gezien als je door een knappe man in een badhuis een prostaatmassage kreeg.


Anale massage

Wanneer jij graag je kansen op een orgasme wilt vergroten of je bent op zoek naar een intenser hoogtepunt, dan is een anaal orgasme misschien wel iets voor jou! Je anus bevat ontelbaar veel zenuwuiteinden die op veel verschillende manieren geprikkeld kunnen worden. En wij gaan je vertellen hoe je dat kunt doen. Maar eerst leggen we je uit hoe een anaal orgasme precies werkt!

Laten we maar direct eerlijk zijn: het anale orgasme bestaat eigenlijk niet. Dat zal misschien een beetje vreemd in de oren klinken, maar het is eigenlijk helemaal niet zo raar. Ondanks dat je anus heel wat zenuwuiteinden bevat, zijn die zenuwen niet gemaakt om een orgasme mee te krijgen. De vagina, clitoris, eikel en prostaat daarentegen wel!

Vanwege die vele zenuwuiteinden kan het heel prettig zijn om de anus te stimuleren, net zoals het fijn kan zijn om tepels of ballen te masseren. Een heftig ‘anaal orgasme’ krijg je dan ook wanneer jij je kringspier samen met je andere erogene zones bevredigt. Je clitoris, vagina of eikel zorgt dus voor het orgasme, maar de anale stimulatie kan ervoor zorgen dat je hoogtepunt heftiger wordt. Nu je dat weet, leggen we je uit hoe je dan ook daadwerkelijk tot het zogenoemde anale orgasme komt en wat je daarvoor nodig hebt!


Borstmassage

Een borsten-massage is een vorm van lichaamsmassage die specifiek gericht is op het bewerkstelligen van stevigere borsten. Het masseren van de borsten is vooral nuttig als je grote borsten hebt, want de zwaartekracht zorgt ervoor dat grote borsten sneller hun stevigheid verliezen en dus gaan hangen.

Massage van de borsten verbetert de doorbloeding van de borsthuid, waardoor deze steviger blijft en zijn elasticiteit minder snel verliest. Daarnaast helpt een borstmassage de borstspieren in conditie te houden; dit zijn de spieren die de borsten op hun plek (hoog) houden. De vorm van borsten-massage die we hier bespreken is dan ook geen vorm van erotische massage, maar puur gericht op de stevigheid en esthetiek van de borsten. Daarnaast kan een vakkundige borstmassage pijn in de borsten helpen tegengaan en striae (striemen) op de borsten helpen voorkomen.