IN BALANS MET CHRIS - LIFE JOURNEY MASSAGE

Massage, therapie of massagetherapie

Wat is nu een massage, wat is therapie, waarom noemt de een zich masseur en de ander zicht massagetherapeut? Het lijkt heel lastig, maar het is in mijn ogen vrij simpel. Een masseur geeft je een massage en een met een therapeut kan je in vertrouwen praten over je problemen. Een massagetherapeut is voor mij iemand die massage combineert met gesprekken. De massage wordt aangepast aan dat gesprek en andersom, zodat het een totaalbeleving wordt. Het is gewoon erg fijn om in 100% vertrouwen met een ander mens te praten, zonder oordeel en zonder allerlei randvoorwaarden. Wetende dat je alles kan bespreken, zonder taboes en zonder angst dat het ooit met een ander wordt gedeeld. Het geeft opluchting en rust om echt alles met iemand in vertrouwen te delen. Die rust en het vertrouwen werkt dan weer door in de massage.

Ben ik een masseur of een massagetherapeut?

Ik ben bezig een massageopleiding tot wereldmasseur en met de andere opleidingen en workshops die nog in de planning staan kan je wel zeggen dat ik zowel masseur ben als massagetherapeut. Nou ben ik ook een coach, maar van massagecoach verwacht ik juist weer heel iets anders. Als therapeut probeer ik de oorzaak te achterhalen van je klachten. Toen ik startte met mijn massagepraktijk had ik ook niet kunnen voorzien hoeveel een massage in mensen losmaakt en welke band ik met mijn cliënten zou opbouwen. Veel van mijn cliënten nemen mij volledig in vertrouwen en delen hun problemen of angsten mij mij. Hierdoor heb ik diepgaande gesprekken en kan ik middels deze gesprekken en mijn massage iedereen veel beter helpen. 

Is praten verplicht? 

Nee natuurlijk niet. Je komt voor een massage op bezoek. Weet echter dat als je wilt praten, dat dit altijd mag en kan. Het maakt totaal niet uit waarover, er zijn geen taboes alles mag aan bod komen. Natuurlijk in 100% vertrouwen. Wellicht maakt de massage al zoveel in je los dat je bij een volgend bezoek eerst wilt praten. Als je deze behoefte voelt, doe het gewoon (voorafgaande of na de massage). Het mag echt en ik nodig je hiervoor van harte uit. Wil je juist niet praten en enkel voor een massage op bezoek komen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom, dat 'spreekt' voor zich.

Coaching en consulten

Verandering van je huidige naar meer Tantra en Ayurveda in je leefslijl en meer plezier in het intens beleven van intimiteit

Meer over coaching en consulten