Wat moet ik vooraf weten?

De praktijk 

Ik begeleid je naar de massageruimte, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het geheel uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden.

Blootgewoon 

Bijna bij alle massages die worden uitgevoerd is het advies blootgewoon. De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt, maar gedurende de massage wordt de handdoek geleidelijk weggenomen waarna je uiteindelijk blootgewoon en geheel onbedekt op de massagetafel ligt. Uitzondering hierop staan beschreven bij de individuele massages.                                                   

  • Blootgewone massages hebben niets met erotiek of andere vormen van intimiteit te maken

Persoonlijke hygiëne 

Iedereen kan rekenen op een schone massage-omgeving, schone handdoeken en natuurlijk ook schone hoezen die op de massagetafel en hoofdsteun liggen. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je ook zelf fris, gewassen en verzorgd bent. Stap thuis zeker eerst even onder de douche voordat je op bezoek komt voor een massage.

Stil en ogen gesloten 

Bij deze massagevorm is het de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd, niet praat en blijft doorademen. Op deze wijze kan je de massage ook beter verdragen. De massageruimte wordt qua verlichting vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt.

Voorkeuren               

Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage zal zijn.

Is de massage pijnlijk 

Een massage kan best wat gevoelig zijn, vooral als je ergens al wat last van hebt. De dag na de massage kan je wat extra (spier)pijn ervaren, maar daarna moet het altijd minder zijn als voorafgaande aan de massage.

Terug naar de veel gestelde vragen