Workshops

Gezondheid staat centraal, maar ook ontspanning en meditatie bij de workshops van In balans met Chris. Zo kan je, indien je wilt, op je blote voeten wandelen en op zoek gaan naar wilde geneeskrachtige kruiden die je ook nog eens in je maaltijd kan gebruiken of stel je eigen kruidenmengsel samen voor een heerlijk voetenbad of kruidenthee. 

Heb je een specifiek kruid nodig, geen paniek, we bestellen het graag voor je bij onze leverancier. 

Dit zijn onze workshops en cursussen


Kruidenwandeling

Genezers over de hele wereld kijken in Nederland hun ogen uit naar de diversiteit en veelvuldigheid aan geneeskrachtige planten die overal om ons heen groeien.  Je vindt ze in parken, tuinen, langs oevers en fietspaden, aan de kant van de snelweg, op bouwgrond, tussen de grijze stoeptegels en geasfalteerde wegen...overal laat moeder natuur haar onmeetbare (genees)kracht zien. Tijdens een heerlijke wandeling deel ik mijn kennis over de geneeskrachtige werking van planten en bomen. We ruiken, proeven, zien, voelen, beleven en ervaren de kruiden. Er gaat een wereld voor je open wanneer je de kruiden in je eigen omgeving gaat herkennen, onderscheiden en waarderen... Van de kruiden die we plukken gaan we kruidenolie maken of kruidenthee. Of we maken als bonus nog een heerlijk soepje. 

De cursus duurt ongeveer 1,5 uur

Deelnemers, minimaal 4, maximaal 10

Voor actuele prijzen, zie tarieven


Kruidenstempels maken (incl. fullbody massage)

Een massage krijgen met je eigen gemaakte kruidenstempels. Hoe leuk zou dat zijn?

Als kruidenliefhebber vertel ik jullie tijdens deze workshop nuttige informatie over verschillende kruiden en hun werking op ons lichaam.

Met de besproken kruiden kan je dan even later aan de slag met het maken van je eigen kruidenstempels, die later voor een deugddoende massage gebruikt zullen worden. Er is keuze uit 11 verschillende gedroogde kruiden. 

Natuurlijk kies je zelf de samenstelling van je kruidenstempel. Of je nu een kruidenmengeling wil voor een deelmassage, een voetmassage of een fullbody massage. 

Tijdsduur circa 5 uur

Deelnemers, minimaal 1, maximaal 10

Voor actuele prijzen, zie tarieven


Kruidenolie maken (incl. fullbody massage)

Wat vind je van: Workshop massageolie maken met geurige kruiden aangevuld met etherische olie? In de zomer kunnen we vele verse kruiden en bloemen plukken, sommige soorten ook al vroeg in het jaar, denk aan daslook. Wat als we dat samen gaan doen en meenemen en je intuïtief lekker gaat knippen en mengen in een lege pot met biologische amandel of arganolie of olie naar keuze zolang deze voorradig is? Geef je deze bijtijds door dan kan ik deze bestellen voor je. Na afloop neem je deze mee naar huis, zet je de olie voor een week of 3 op de vensterbank en roer regelmatig. Bij de massage naar keuze gaan we de olie zeven en zal ik de door jou gemaakte olie gebruiken om je te masseren.  Prachtige kleuren en geuren komen samen in je pot massageolie! Zonder verdere toevoeging circa een jaar houdbaar, eventueel een etherische olie voegen we dan nog toe. 

Voor we de olie kunnen gaan maken, maken we eerst een kruidenwandeling. Ik leg hier in uit waar de verschillende kruiden voor gebruikt kunnen worden. Je maakt dan en eventueel in overleg een keuze. Je plukt deze en later maak je die klein om het samen met een neutrale olie in een weckpot te doen. 

Tijdsduur circa 5 uur

Deelnemers, minimaal 1, maximaal 10

Voor actuele prijzen, zie tarieven


Kruidenthee ceremonie

Je staat op, kookt water of je haalt het uit de kokend waterkraan en hangt een zakje in het desbetreffende kopje. Dit is hoe wij in Nederland thee drinken. 

Ik mis hier iets in. Ten eerste weet ik niet wat ik drink, door het feit dat het in een zakje zit. Daarnaast hoort thee drinken een ceremonie te zijn waar je van geniet en vooral ontspant. Vooral als je zelf je kruidenmengesel kan samenstellen en dit ook nog mee naar huis kan nemen om thuis verder te genieten. 

Om het nog mooier te maken, is het ook mogelijk om van verse kruiden thee te maken. Dit kan door aan te sluiten bij een kruidenwandeling.

Net als bij het maken van kruidenolie of kruidenstempels is de inhoud van je kruidenmengsel zeer persoonlijk. Je wil natuurlijk een mengsel dat bij je past. Dit wordt dan ook uitvoerig besproken, ook krijg je na afloop digitaal een handout toegestuurd. 

Om van deze te genieten gaan we ons eerst door meditatie in ons zelf terugkeren, je gaat letterlijk op reis om op te zoek te gaan welke kruiden je nodig hebt. 

Tijdsduur circa 3 uur

Deelnemers, minimaal 1, maximaal 10

Voor actuele prijzen, zie tarieven